jul. 16, 2017
3519 Views
47 0

Els penya-segats de Moher, Irlanda

Written by

Els penya-segats de Moher es troben en el límit sud-occidental de la regió de Burren, Irlanda. En anglès s’anomenen Cliffs of Moher. En gaèlic irlandès, Aillte an Mhothair, literalment, “penya-segats de la ruïna”. Els penya-segats són una gran atracció turística, reben prop d’un milió de visitants cada any. Hi ha un centre de visita i un estacionament en el lloc. Hi ha un sender que recorre els penya-segats en tota la seva longitud.

Els penya-segats de Moher, Irlanda

Són les estructures rocoses naturals més antigues d’Irlanda, els geòlegs situen el període de la seva formació l’any 6000 A. de C. Els penya-segats són compostos principalment de llits pissarres i gresos.

Els penya-segats prenen el seu nom d’una antiga fortalesa. Les ruïnes del fort “Mothar“, que va ser demolit durant les guerres napoleòniques per donar lloc a una torre de senyals.

La torre d’O’Brien (O’Brien ‘s Tower) és una torre circular de pedra, es troba en la meitat dels penya-segats. Va ser construïda per Sir Cornellius O’Brien el 1835. És un mirador per als centenars de turistes. Des de dalt de la talaia es poden veure:

  • Les Illes Aran
  • La Badia de Galway
  • Les muntanyes Maumturk a Connemara

Curiositat dels penya-segats de Moher, Irlanda

  • 1987: Els penya-segats de Moher apareixen com els “Penya-segats de la Bogeria” (Cliffs of Insanity) a la pel·lícula “La princesa promesa” (The Princess Bride)
  • 2008: van servir de lloc de rodatge del vídeo “L’amore” del duet italià pop Sonohra.
  • 2009: apareixen a la pel·lícula “Harry Potter i el misteri del príncep“.
  • 2011: van ser utilitzats pel grup de rock nord-americà Maroon 5 per gravar el vídeo del senzill “Runaway“.

També en aquests penya-segats, el grup The Kelly Family va posar per a les fotografies del seu disc “Over The Hump“. El grup irlandès Westlife també va usar els penya-segats com a emplaçament per promocionar Irlanda amb el seu vídeo “My Love” primer senzill de l’àlbum “Coast to Coast“.

Imatges dels penya-segats de Moher, Irlanda

On s’ubiquen els penya-segats de Moher a Irlanda?

Bonus

Altres indrets curiosos a visitar per la zona són una abadía o monestir i un dolmen.

Monestir Kilmacduagh

Poulnabrone Dolmen a Burren

Article Categories:
Visita

Deixa un comentari