abr. 4, 2015
2106 Views
5 0

La Plaça Djemà-el-Fna, Marràqueix

Written by

DSC_0122Un lloc ineludible d’una visita a Marràqueix és la plaça de Djemà-el-Fna, un espai cultural molt ampli que fa funció de plaça i de mercat a la medina, tot un símbol de la ciutat des de la seva fundació al segle XI. L’origen del seu nom no és clar, significa literalment “assemblea de la mort” en àrab, però com que la paraula “djemaa” també significa mesquita en àrab, un altre possible significat podria ser “lloc de la mesquita desapareguda” en referència a una mesquita almoràvit destruïda.

És la plaça principal de Marràqueix, utilitzada igualment per local i turistes. Durant el dia està ocupada predominantment per parades de suc de taronja que a la tardor i l’hivern també ofereixen sucs de mandarina i aranja, amb macacos encadenats i ensinistrats per sortir a les fotos dels turistes, venedors d’aigua amb vius vestits vermells i encantadors de serps.

DSC_0163Mentre el dia progressa, les ofertes de diversions canvien, així, a la tarda i vespre els protagonistes que omplen la plaça han canviat, apareixen els dansaires Chleuh, contistes en berber o àrab per a una audiència local, mags, homes remeiers amb medicaments tradicionals i combats de boxa…

Degut a que presenta una concentració excepcional de tradicions culturals populars marroquines al 2001 aquest espai cultural és considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

A primera hora del matí, sobre les 8 hores, la plaça està bastant desocupada.

IMG_4176

De migdia, sobre la 13 hores, la plaça comença a ocupar-se.

IMG_4354

Pel vespre, sobre les 20 hores, la plaça està plena.

IMG_4387

On s’ubica?

 

Article Categories:
Visita

Comments are closed.