abr. 15, 2016
4072 Views
9 0

Plaça Major de Banyoles

Written by

La Plaça Major de Banyoles data del 1275, aquest és l’espai a l’aire lliure més notable de Banyoles. Un porxo amb quaranta grans arcs ressegueix els quatre costats de la plaça, convertint-la en un bell conjunt històric protegit. Les arcades ben acabades tenen estils diferents: arcs apuntats, rebaixats o de mig punt.

DSC_0264 DSC_0284

Des de sempre aquest ha estat el punt de trobada més popular entre els banyolins. Aquí se celebren la majoria de fires, festes i actes culturals i socials, i a més hi té lloc el mercat cada dimecres.

El color del sauló que hi ha al terra crea un joc de llums i ombres amb els plataners que s’arrenglen en fila i que s’aixequen amunt com habitants inamovibles.

Per sota la plaça passa el rec Major, provinent de l’estany, un element considerat patrimoni de la ciutat.

Rec Major Banyoles

Podem trobar-hi també un munt de botigues, bars i cafès, on abans s’organitzaven tertúlies de tota mena, així com antics edificis medievals importants: Can Bòlica i Cal Moliner o Molí de les Voltes (l’actual Oficina de Turisme).

Ben aprop es pot visitar també l’únic tram de muralla que resta en peu, feta amb carreus de travertí. Al seus extrems hi ha dues glorietes gòtiques amb una forma hexagonal i una cúpula acabada per set pinacles.

DSC_0279 DSC_0280 DSC_0282

Vista panoràmica de la Plaça Major de Banyoles

Placa Major de Banyoles

On s’ubica la Plaça Major de Banyoles?

Article Tags:
Article Categories:
Visita

Comments are closed.