jul. 10, 2015
1910 Views
5 0

El Ponte Vecchio, Itàlia

Written by

El Coliseu és per Roma el que el Ponte Vecchio és per Florència, i és que la seva imatge és la més coneguda i representativa de la ciutat. És el símbol del romanticisme que inunda tota Florència. Les vistes des del pont, com s’aprecia a la imatge són fantàstiques.

Els orígens es remunten a l’any 1345, el que fa el pont de pedra més antic d’Europa. Als segles XV i XVI les seves cases penjants estigueren ocupades per carnissers i matarifes, però quan la cort es traslladà al Palau Pitti, Fernando ordenà tancar les tendes per la mala olor. Des de llavors han estat ocupades per joiers i orfebres.

Un altre detall curiós de l’època fou la construcció del Corredor Vasariano, un passatge que recorre la part est del pont des del Palazzo Vecchio fins al Palazzo Pitti. Durant la segona Guerra Mundial, el Ponte Vecchio fou l’únic dels ponts de Florència que no fou destruït per les tropes alemanyes.

A més de les seves cases penjants, durant anys, el caracteritzà la gran quantitat d’encadenats que eren col·locats com a senyal d’amor. Actualment el ritus segueix funcionant, però les autoritats els van traient per mantenir la seguretat de l’estructura.

Ponte Vecchio vista

On s’ubica?

 

Article Tags:
·
Article Categories:
Cultura · Visita

Comments are closed.