ag. 16, 2010
3981 Views
4 0

Ràfting des de Llavorsí

Written by

L’activitat consisteix en baixar per les aigües braves del riu Noguera Pallaresa en una llanxa pneumàtica, amb l’ajuda de rems, sortejant les roques del camí i evitant en tot coment la caiguda a l’aigua.

Per aquest motiu, es practica en grup per compartir l’emoció i el risc…

A més, abans de la sortida, els participants reben instruccions sobre l’ús i funcionament de l’embarcació, rems, etc. i com reaccionar amb certesa davant les dificultats que es poden presentar en el trajecte de descens.

En el descens, la llanxa  té capacitat per a 6 o 8 persones, que van assegudes en les vores de la mateixa embarcació. En el sòl de l’embarcació els tripulants disposen d’unes subjeccions per als peus, això facilita el mantenir l’equilibri quan s’arriba als sotracs i als moviments bruscs que provoca la corrent.

El trajecte es torna excitant i molt emocionant amb la companyia del grup i les indicacions del monitor. Aquest es col•loca en la part posterior de l’embarcació per pilotar-la. La seva funció es marcar el rumb amb el rem i donar les instruccions necessàries a la resta del grup per avançar riu avall.

L’embarcació és tipus “zodiac”, és mol segura i té una gran resistència als cops.

La caiguda a l’aigua no representa cap problema, ja que els tripulants van adequadament equipats: casc, armilla salvavides i  vestit neopreno, material que contraresta amb les baixes temperatures de l’aigua i evita que es passi fred.

En qualsevol cas els recorreguts estan plens de sorpreses, amb múltiples sobresurts i capbussaments.

La temporada de ràfting en el Noguera Pallaresa va des de finals de febrer fins al mes d’octubre, però la millor època per gaudir al màxim d’aquest esport és la del desgel (de maig a juny), quan el riu té un cabdal exuberant.

En definitiva, una aventura plena d’emocions, totalment recomanable.

IMG_0158 escanear0003

On s’ubica Llavorsí?

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Aventures

Comments are closed.