Abr 23, 2015
2277 Views
7 0

Roses de poma

Written by

Avui és 23 d’abril,  la Diada Nacional de Catalunya, la diada de Sant Jordi.

Et proposo regalar una rosa diferent, molt saborosa i fàcil de fer. Es tracta d’una rosa feta amb poma i pasta de full, deliciosa, exquisita i que no et treurà gens de temps.

Ingredients per a 6 roses:

  •  2 pomes vermelles, preferiblement de Lleida o Girona
  • Melmelada de carabassa (si no en trobeu pot ser d’albercoc o, sucre morè de canya, ecològic)
  • 1 pasta de full rectangular
  • Un polsim de canyella
  • Una llimona ecològica ben formosa
  • Aigua

Passos a seguir:

  1. Partim les pomes per la meitat i li treiem les llavors.
  2. Les laminem en talls d’uns 2-3mm amb un ganivet ben afilat.
  3. Introduïm els talls en un bol amb aigua i el suc d’una llimona expremuda.
  4. Coiem 5 minuts al microones o deixem bollir en una olla fins que la poma estigui cuita.
  5. Estenem la pasta de full (aquí la massa era rodona) amb un corró.
  6. En fem 6 tires rectangulars, que seran el cos de la rosa.
  7. Suquem amb la melmelada o hi posem el sucre, junt amb la canyella.
  8. Col·loquem les làmines de poma lleugerament superposades entre elles, com si fos una cresta.
  9. Pleguem el rectangle horitzontalment, com si fos un estoig i l’enrotllem.
  10. Col·loquem les roses en un motlle per a muffins i fornegem uns 30 minuts.

Visualment:

 

 Partim les pomes per la meitat i li treiem les llavors.

 Les laminem en talls d’uns 2-3mm amb un ganivet ben afilat.

 Introduïm els talls en un bol amb aigua i el suc d’una llimona expremuda.

IMG_5454

Coiem 5 minuts al microones o deixem bollir en una olla fins que la poma estigui cuita.

 Estenem la pasta de full (aquí la massa era rodona) amb un corró.

En fem 6 tires rectangulars, que seran el cos de la rosa.

Suquem amb la melmelada o hi posem el sucre, junt amb la canyella.

Col·loquem les làmines de poma lleugerament superposades entre elles, com si fos una cresta.

Pleguem el rectangle horitzontalment, com si fos un estoig i l’enrotllem.

Col·loquem les roses en un motlle per a muffins i fornegem uns 30 minuts.

Voilà! A cruspir-se-les!
Article Tags:
· ·
Article Categories:
Degustacions

Comments are closed.

JosepMRodes.cat
Un web d'en Josep M Rodés