oct. 25, 2015
2550 Views
5 0

Ruta del Rec de la Vila, Tarragona

Written by

Camí del Rec la Selva del CampEn la primera visita a la Selva del Camp, la Maria ens ha preparat l’itinerari del Camí del Rec. La Selva del Camp ha recuperat un vell camí de més de 600 anys d’història que estava abandonat.

L’itinerari segueix l’antic recorregut de l’aigua que abastia el poble i els molins fariners que es trobaven en el seu recorregut. La denominada com la “Ruta del Rec de la Vila“, d’uns dos quilòmetres, torna a ser practicable.

Fou necessari retirar la vegetació i deixalles acumulades (més de dues tones), netejar-ne i desbrossar la zona tot permetent treure a la llum diversos elements arquitectònics com ponts medievals i mines.

Partim del Molí del Rovellat. L’existència de molins fariners ja és documentada al 1209, cosa que fa suposar que en la seva construcció pot ser fins i tot anterior a la carta de repoblació de la vila (1165). Aquest molí va ser donat al comú de la vila pel paborde, Roger de Miralpeix. El paborde era el prepòsit o administrador general del capítol. Era un canonge nomenat per l’arquebisbe per a representar-lo en la jurisdicció civil i criminal que tenia sobre els habitants de la vila.

El punt final és Lo Pont Alt, l’obra més visible del Rec que condueix l’aigua a la vila. És una esvelta construcció de pedra lligada amb morter i un arc de carpanell, que es va construir per traspassar l’aigua d’un costat a l’altre tot salvant el llit de la Riera. Medeix 12,80m d’alçada i 57m de llargada. Tradicionalment és conegut com el pont dels moros, ja és citat en un document l’any 1209 com a pont superior. Fou restaurat al 1567.

Camí del Rec la Selva del Camp

On s’ubica la Selva del Camp per fer la Ruta del Rec de la Vila?

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Rutes · Visita

Comments are closed.