maig 4, 2010
885 Views
1 0

San Juan de Gaztelugatxe, País Basc

Written by

San Juan de Gaztelugatxe, el nom significa “castell de roca” en basc ( “gaztelu” = castell + “aitz” = roca), és definitivament una visita obligada si vas al País Basc.

Visitar San Juan de Gaztelugatxe és una petita aventura. El descens del turó, travessant el sinuós pont, per després continuar amb la pujada fins assolir el cim, per recompensar-te amb l’impressionant paisatge. L’oceà sol estar bastant agitat en aquesta zona i les onades xoquen amb força contra les roques de l’illa, afegint encant a la imponent bellesa del paisatge.

San Juan de Gaztelugatxe

Es tracta d’una illa tan petita com impressionant, situada a la costa de Biscaia, 35 km a l’est de Bilbao. L’illa té forma de con i en el seu punt més alt s’eleva una petita ermita dedicada a Joan Baptista. Tot i que no està comprovat, es diu que ell va arribar a posar peu en aquesta illa.

San Juan de Gaztelugatxe està connectada a terra ferma per un pont de pedra fet per l’home. El pont es converteix en un estret camí de 241 esglaons que zigzagueja d’un costat a l’altre fins arribar al cim. Un cop allà, veuràs l’església amb una campana en la seva paret frontal. Segons la llegenda, si toques la campana tres vegades i demanes un desig, es complirà.

L’església que veiem avui en dia malauradament no és l’original. Al llarg dels segles, hi ha hagut incendis i batalles, i l’església ha hagut de ser reconstruïda en múltiples ocasions. Es creu que la primera ermita va ser erigida al segle IX. Al segle XII, es va convertir en un convent. No obstant això, dos segles més tard els frares van abandonar el lloc portant-tots els objectes de valor amb si.

San Juan de Gaztelugatxe

On s’ubica San Juan de Gaztelugatxe?

I de propina… una imatge d’una escultura de Chillida pel País Basc.

Article Categories:
Visita

Deixa un comentari