Set 12, 2011
3705 Views
3 0

Serendipity

Written by

Aquest terme anglosaxó ve a ser el resultat d’un descobriment sorprenent, una trobada fortuïta, inesperada, coincidència o accident. Molts descobriments així com invents importants han aparegut per serendipity.

Va ser Horace Walpole en 1754 qui va crear la paraula a partir d’una narració persa amb el títol “Els tres prínceps de Serendip”. Serendip és com s’anomenava antigament l’actual Sri Lanka. Els tres prínceps del conte solucionaven els seus problemes a través de casualitats.

Les troballes atzaroses més conegudes són: les notes “Post-it”,  la penicil·lina d’Alexander Fleming, la insulina, la descoberta d’Amèrica per Cristòbal Colon (volia arribar a la Índia i va descobrir Amèrica en 1492), el LSD per Albert Hoffman, la Viagra per Merthyr Tydfil, els Raigs X de l’alemà Wilhelm Röntgen, el forn microones, el cautxú,  les patates xips, el tefló, el velcro, el pegament superglue, i així un llarg etcètera.

Article Categories:
Curiositats

Comments to Serendipity

  • És una de les paraules que m’agraden i desconeixia l’origen. Realment li devem moltes invencions a aquest mot 😉

    Cal dir que en castellà té traducció i es diu serendipia i en català serendipitat.

    També es va fer una pel·licula (que ara no recordo de què anava, així que no devia ser massa bona, crec recordar que de categoria era “pastisset”) que es titulava així

    Sergi 13 Setembre, 2011 09:47
JosepMRodes.cat
Un web d'en Josep M Rodés