Sobre mi

Qui és en Josep M. Rodés?

Hola!

Em dic Josep Maria Rodés Cirera, Josep Maria pels amics i coneguts, i vaig néixer a Balaguer, la capital de la Noguera, la comarca més extensa del territori català.

josepmrodes gravatar

Vaig estudiar Ciències empresarials a la Universitat de Lleida com una carrera d’ampli abast, tot m’interessa. També he estudiat psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya, encara que s’ha quedat en un apropament. Sí que he aprofundit en estudis de màrqueting i tot el referent a noves tecnologies, amb múltiples cursos i sóc molt autodidacta (com més s’aprèn).

Actualment visc a la ciutat de Lleida. Capital de la terra ferma i de les pomes i peres. Diuen que una de cada dos pomes i peres del territori nacional surt de les terres de ponent de Catalunya (és a dir, Lleida!).

Com t’he comentat al començament, tinc múltiples interessos, un motivat de la vida! Per aquest motiu escric sovint en aquesta pàgina web. La meva experiència professional m’ha portat a conèixer bastant el món de les anomenades “noves tecnologies”. Aquest web n’és un dels resultats.

En Josep M. i les noves tecnologies

 • Al 2004 vaig treballar a una empresa de software de Mollerussa que em va obrir els ulls. Vaig veure com els programes de gestió empresarial eren una magnífica solució per infinitat de negocis verges en gestió d’empresa. Vaig experimentar l’autèntic boom de les pàgines web i l’inici de les tendes online.
 • Al 2007 amb un superamic vam engegar un conjunt de tendes online fent coses increïbles. Veníem des de perfumeria i cosmètica a PCs i PDAs (avui seria smarpthone i tablets), passant per qualsevol tipus d’objecte de la llar o per al gran consum. La cosa se’ns va escapar de les mans, vam morir d’èxit. No podíem donar a l’abast a les comandes, els proveïdors no tenien estoc de tot el que promocionàvem als diferents ecommerces i webs. O creixíem amb més gent o ens extingíem, i vam decidir baixar la persiana de la venta online per no ser el nostre interès real, tot va començar com un entreteniment. Va ser bonic i enriquidor mentre va durar.
 • Des del 2010 fins avui em dedico a la consultoria de les noves tecnologies. Però bé, si vols saber més sobre el faig o deixo de fer professionalment pot visitar la pàgina  josepmrodes.com .

Què trobaràs a josepmrodes.cat ?

Aquest web és el meu blog personal. Per aquestes pàgines trobaràs les meves vivències, indrets, neguits i emocions, entre altres curiositats. M’explico amb més detall:

 • Les meves vivències. Són les meves experiències explicades en primera persona. Encara que moltes entrades les redacto de forma bastant impersonal. Com a bon “cranc” m’agrada mirar enrere, el just i necessari, i un bloc és una solució efectiva.
 • Els meus indrets. Les visites a llocs d’imprevist, les estades planificades i els viatges més esperats. A prop de casa o en el lloc més llunyà que he estat mai. Estaria sempre descobrint llocs nous com un nen petit amb una joguina nova, em fascina viatjar.
 • Els meus neguits. Trobaràs entrades del que considero interessants. Així apareix l’etiqueta de Patrimoni Mundial UNESCO, la pàgina enllaç per mostrar totes les entrades del Modernisme, entre altres. M’agraden les “pedres” (castells en ruïnes, construccions mil·lenàries) i tant l’art com la natura (d’on resulta el modernisme). També m’interessa conèixer el perquè de les festes i tradicions. Costums paganes que passen a ser una qüestió de fe, i ser populars. Entre molts d’altres temes, et convido a descobrir-los.
 • Les meves emocions. Els esports d’aventura m’enganxen. Cal dir que en tema d’esports populars, se’m donen normal… però interès nul. Tot el contrari amb els esports d’aventura que en generen addicció. En la secció esports d’aventura trobaràs com i on he descarregat l’adrenalina.

Aquest web és senzillament un dels meus entreteniments.

Vols saber més sobre mi?

Doncs et diré 4 coses més personals:

 • Sobre el passat. A l’escola i Institut, era el que destacava en dibuix artístic i tècnic, fins i tot guanyava concursos nacionals. La meva germana va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, tothom pensava que jo també ho faria, i semblava destinat. Em venia la imatge de pintar quadres i venent-los, i realment no ho veia per a mi.
 • Sobre el present. El que m’apassiona de l’art és la imatge. La fotografia i el seu tractament amb el photoshop em té el cor robat. Les fotografies d’aquesta web són meves i moltes d’elles han estat retocades. La il·luminació, el contrast i la intensitat és fonamental rectificar per donar-los-hi més llum i vida!
 • Sobre el futur. Els paisatges de ciutat, urbans i els de natura, en tots m’agrada capturar els moments. Em veuràs sempre al damunt amb una càmera Canon G1X, el mòbil del moment i amb una Samsung Gear 360º. Increïble capturar tot el teu voltant amb imatges esfèriques. Seguiré penjant novetats en aquesta web i també a Valdaran.com.
 • Bonus. Pel que fa als meus gustos o preferències, tots som singularment especials. Com a curiositat… el formatge en general no m’agrada, tot i que sembla ser que amb l’edat la cosa canvia. Ara ja degusto els formatges que no fan olor, com canvien les coses!

Contacta’m

Bé, si vols saber més, doncs anima’t i contacta a través del meu formulari de contacte o segueix-me a les xarxes socials. La xarxa social que més utilitzo últimament és l’Instagram @josepmrodes.