jul. 27, 2011
2935 Views
4 0

SOS

Written by

SOS és la senyal d’auxili més utilitzada a nivell internacional. Es va començar a utilitzar a principis del segle XX. Va ser aprovada durant una conferència internacional en Berlín en 1906 per substituir la utilitzada fins llavors “CQD” en les transmissions telegràfiques en Codi Morse.


Es va escollir aquesta representació per la seva facilitat d’ús en Codi Morse, amb una successió de tres punts curts, tres llargs i altres tres curts (. . ._ _ _ . . .), a més, per la seva senzillesa és menys probable que es perdi o sigui mal interpretat.

Desprès de la instauració es van associar significats per facilitar la seva memorització, així van aparèixer l’exemple més conegut Save Our Souls (salvin les nostres ànimes), Save Our Ship (salvin el nostre vaixell), entre moltes d’altres.
Una llegenda és que es va utilitzar l’expressió SOS degut a l’enfonsament del Titanic (14 d’abril de 1912), però vaixells europeus ja havien utilitzat aquest senyal abans. El que sí es cert és que l’enfonsament del Titanic va contribuir a la popularització d’aquest terme. Abans el terme CQD era associat a un significat per la seva memorització Come Quickly, Danger (vinguin ràpid, perill), encara que el significat real es CQ (Copy Quality) de Trucada General i D de Distress (problema).

Article Categories:
Curiositats

Comments to SOS