jul. 27, 2011
2857 Views
4 0

Stonehenge

Written by

El santuari de Stonehenge és un conjunt megalític en Salisbury (Anglaterra) que suposa un repte a la força humana. Només un incentiu cultural o religiós poden motivar la realització d’un momument tant gran.


Els grans monuments del nord d’Europa al voltant de 3500 anys, eren brúixoles, calendaris i computadores gegants de patrons estacionals.

L’obra es va realitzar en diferents etapes compreses entre mitjans del III mil·lenni fins a mitjans del mil•lenni següent . Es construeix en un lloc precís i únic en molts quilòmetres al voltant, de Stonehenge, la lluna plena es col•loca exactament perpendicular a la sortida del sol en el solstici d’estiu, el sol s’oculta travessant un eix en una construcció de fusta desapareguda (Woodhenge), on s’han trobat multitud d’ossos d’animals i objectes que evidencien grans festes o cerimonials, probablement en fosquejar. Aquest solstici és el fenomen natural sobre el que gira la concepció i planificació d’aquest monument. Els plànols del monument megalític de Stonehege indica com es va obtenir l’hora exacta del començament del dia del solstici d’estiu.

En excavacions realitzades s’han trobat restes de més de mil cases a la perifèria, aquestes no eren habitades habitualment, només en les ocasions festives. Això suposa la peregrinació de milers de persones en les ocasions que es requerien.

Imatge en 360º

Article Categories:
Curiositats · Visita

Comments to Stonehenge

  • Podríem fer-hi una escapada de cap de setmana no?

    Albert 31 juliol, 2011 12:01