gen. 18, 2017
3350 Views
1 0

La Suda de Lleida o Castell del Rei

Written by

La Suda de Lleida o Castell del Rei era la suda o alcassaba de la ciutat de Lleida, d’origen andalusí. És situada al turó de la Seu Vella. Forma part del conjunt monumental de la Seu Vella i Castell del Rei. El castell i el seu centre d’interpretació són visitables des de principis de 2011.

La suda de Lleida o Castell del Rei

El nom de la Suda significa àrea urbana closa. Feia referència a la fortalesa andalusina construïda durant el segle IX al lloc avui ocupat pel castell reial. També és el nom amb què les fonts medievals designen el barri noble que s’estenia pel turó.

Fou el palau on residia el monarca durant les seves estades a Lleida. La seva construcció respon a diferents etapes situades entre finals del segle XII i el segle XIV. Per aquest motiu hi conviuen formes romàniques i gòtiques.

Fou l’edifici civil més notable de la ciutat i un important centre de decisió política. Els seus murs foren l’escenari de fets transcendentals de la història de Catalunya i de la Corona d’Aragó. A més de les diferents Corts que s’hi celebraren. Alguns dels fets més destacats són:

  • El molt probable enllaç matrimonial entre Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona, l’any 1150
  • El reconeixement de Jaume I com a rei a les Corts de 1214
  • L’empresonament del príncep Carles de Viana pel seu pare, Joan II, l’any 1460.

Imatge 360º de la Suda de Lleida o Castell del Rei

Interior de l’edifici

On s’ubica la Suda de Lleida o Castell del Rei

Article Categories:
Visita

Deixa un comentari