març 19, 2016
4997 Views
12 0

Tombes del Saladar, Lleida

Written by

A un quilòmetre de les Pintures rupestres del Cogul o Roca dels Moros, s’hi troba aquesta necròpolis: les tombes del Saladar, d’origen àrab.

Les tombes són de diferents tamanys, angulacions, orientacions i fetes a la roca viva.Es destaca el gran pi que s’hi troba enmig de totes.

Particularitats de les Tombes del Saladar

És un conjunt de sepultures cavades a la roca. Presenten formes bàsicament rectangulars, encara que algunes són trapezials i d’altres tenen els extrems poc o molt arrodonits. És una de les més notables de tot Catalunya pel nombre de fosses. Tot i la incertesa general en la dotació de les tombes a la roca, sembla haver-hi un cert consens a situar-les dins de l’alta edat mijtana.

Cova de les Creus

La zona de les tombes és agrest. Entre la vegetació i les pedres es troben cavitats per on pots endinsar-te. Aprop de la ubicació de les tombes del Saladar. H i una cova anomenada de les Creus, ja que hi ha unes creus picades i dibuixades a la pedra. La cova està molt amagada i és difícil localitzar-la si no ens acompanya algun veí del poble.

Imatges de les Tombes del Saladar

Tombes del Saladar Tombes del Saladar Tombes del Saladar Tombes del Saladar

Com es mostra en les imatges no són molt grans en tamany. El que més sorprèn és que n’hi ha desenes.

On s’ubiquen les Tombes del Saladar?

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Visita

Comments to Tombes del Saladar, Lleida