oct. 1, 2016
1369 Views
22 0

Torreta de Les, Val d’Aran

Written by

La torreta de Les està situada a la riba dreta del riu la Garona, en la part més alta d’un turó apareixen les restes d’una torre de guaita. Aquesta fortificació permetia la connexió entre el Casteràs de Bossòst i el castell de Les. Està datat de la segona meitat del segle XIII.

Tenia planta rectangular amb uns murs d’una mica més d’un metre de gruix. De la seva estructura es conserven els murs nord i oest fins una alçada d’uns dos metres i mig. El mur de ponent es troba parcialment enrunat, mentre que el mur est ha desaparegut. Es conserva l’arrencada de la volta de canó que servia de sostre per al primer pis.

La torreta de Les

Es fàcilment visible des de:

  • Una penya arrodonida per la darrera glaciació.
  • Davant la pedrera de granit Azul Aran
  • Un altra penya, el Malh de Corrito, una altra petita torre de guaita. Coneguda ara com la Torre de Cledes, abans coneguda com Torreta des Mòros. Documentada i dibuixada des de 1884 al 1907, ara ja mig enrunada.

En la primera intervenció patrimonial s’anomenava Casteret de Les, i després de les excavacions al Castell de Les (1994), es cataloga i renombra de nou com a torreta medieval. Feia  6 metres d’alçària i amb uns murs de 0,90m de gruix.

Pel fet de ser entremig del Castells de Les i Bossòst, just al terme municipal de les dues viles frontereres, feia la funció d’enllaç entre les dues fortificacions medievals, sí es que no hi havia una altra torre enmig, com indica encara diversa toponímia de la zona.

Imatges de la torreta de Les

Torreta de LesTorreta de LesMines Azul AranTorreta de Les

Imatges 360º de la torreta de Les

Vista des del darrera

Vista des del davant amb el mirador

On s’ubica la torreta de Les?

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Visita

Deixa un comentari