jul. 12, 2017
2445 Views
40 0

El Turó de Tara a Irlanda

Written by

El Turó de Tara a Irlanda, en anglès Hill of Tara, en gaèlic Teamhair na Rí, “El Turó dels Reis“. És una allargada elevació calcària d’escassa altitud. Es troba situada a prop del riu Boyne, al comtat de Meath, Irlanda. Conté un elevat nombre d’antics monuments,  és famosa per ser la seu del Árd Rí Éireann (el Gran Rei d’Irlanda).

El Turó de Tara a Irlanda

Durant molt de temps s’han tractat de desentranyar els misteris de Tara. El més acceptat és que el Turó de Tara va ser el centre polític i espiritual de l’illa. Això es considera des de l’època celta fins a conquesta normanda d’Irlanda.

Quan els celtes van establir la seva seu al turó, aquest es va convertir en el lloc des d’on els reis de Meath van governar l’illa amb un estatut gairebé diví. Al cim del turó s’alça la pedra Lia Fáil, la pedra de la destinació on els reis irlandesos eren coronats. La llegenda diu que la pedra havia de rugir tres vegades si l’aspirant al tron era el veritable rei.

Al costat de la influència política com a capital, Tara sembla haver conservat una influència religiosa que va ser disminuint a causa de la tasca de Sant Patrici. Hi ha una tomba, localitzada prop del turó, que s’assenyala com la sepultura del rei Lóegaire, que va ser l’últim rei pagà d’Irlanda. Cap al nord dels anells es troba una petita tomba de corredor neolítica, coneguda com Dumha na nGiall (el Monticle dels Ostatges), que data de l’any 2000 a. C. aproximadament.

Imatges del Turó de Tara a Irlanda

On s’ubica el Turó de Tara?

Article Tags:
Article Categories:
Visita

Comments to El Turó de Tara a Irlanda