abr. 16, 2016
2316 Views
14 0

Volar amb parapent des d’Àger

Written by

Emociona’t i gaudeix al volar amb parapent des de la Vall d’Àger. El seu entorn natural és idoni per aquest esport d’aventura i veure la vall a vista d’ocell. A prop de la Vall d’Àger, trobaràs la presència imponent de:

 • La serralada del Montsec
 • Paratges d’indubtable interès com l’embassament de Canelles
 • La serra de Montclús
 • L’itinerari dels arbres singulars

El poble presenta també un ric patrimoni arquitectònic. Destaquen poderosament el conjunt monumental de Sant Pere, integrat per la col·legiata i el castell. A més, pots trobar vestigis romans i visigòtics.

Parapent des de la Vall d’Àger

Panoràmica Parapent

El parapent a la Vall d’Àger es pot realitzar amb varies agències especialitzades. La que hem escollit amb els amics per fer-ho ha estat Àger Aventurat, totalment recomanable. El vols es realitzen a la muntanya del Montsec d’Ares, a la Vall d’Àger, Lleida. Es disposa de diferents punts d’enlairament depenent de les condicions meteorològiques i/o del vol escollit.

Parapent des de Vall d'Àger

Punts d’enlairament

El punt d’enlairament principal s’anomena Roper. Està situat dalt de tot del Montsec, aproximadament a uns 1.500 m. És l’enlairament principal de la zona i és el que s’utilitzara amb més freqüència. Nosaltes vam ser 5, dels quals, tres van poder enlairar-se des d’aquest punt. Altres dos de nosaltres, vam volar des d’un altre punt (el Raudoral), per les millors condicions meteorològiques.

Els altres tres punts d’enlairament són els següents:

 • Raudoral: situat a mig vessant del Montsec, a uns 1.200 m sobre el nivell del mar. L’orientació de l’enlairament és sud-oest. S’utilitza quan el vent a Roper és massa fort o un núvol no ens permet enlairar-nos per falta de visibilitat.
 • Francesos: aquest enlairament està situat a mig camí entre Roper i Raudoral, a una alçada de 1.300 m sobre el nivell del mar. S’utilitza quan el vent no ens permet enlairar-nos des dels altres dos. L’orientació és est.
 • Tablones: a 100 m de Francesos, orientació de sud-est. S’utilitza quan el vent sigui favorable aquí i no als altres enlairaments.

Parapent des de Vall d'Àger Parapent des de Vall d'Àger Parapent des de Vall d'Àger Parapent des de Vall d'Àger

Preguntes i respostes freqüents sobre el parapent d’Àger Aventurat

 • Quina sensació es té volant en parapent? És una sensació indescriptible. Llibertat, alegria i felicitat. Només has de veure la cara de la gent a l’aterrar. Aquesta expressió ho explica tot. Tenim nombrosos amics (alguns en diuen clients) que repeteixen anualment.
 • Quina roba cal portar? Depèn de l’època de l’any. A l’hivern abric ia l’estiu depèn de l’hora del dia. Sempre cal portar pantalons llargs tipus de muntanya o texans. La part de dalt depèn de la temperatura. Recomanem màniga llarga però en el mes d’agost i juliol hi ha dies que es pot volar perfectament en màniga curta. La temperatura és similar a la que hi ha en l’enlairament amb el vent. El calçat ha de ser botes de muntanya o bambes.
 • Necessito tenir algun coneixement de vol o alguna condició física especial? Qualsevol persona que pugui caminar pot volar. De fet, encara que no pugui caminar també es pot volar. Hem volat amb persones de 90 anys, nens de 3 anys i amb persones en cadira de rodes. L’única cosa que cal tenir en compte són les limitacions ja que es necessita més o menys vent en funció de la persona que vola. El que no es pot obviar és el pes. El màxim pes que podem portar són 100 Kg. El coneixement per volar el té el pilot i per tant no cal que sàpigues res al respecte.
 • Tenim assegurança de passatger? Per descomptat. L’assegurança cobreix tant al pilot com al passatger i tercers tant en Responsabilitat Civil com en accidents en cas de rescat per sobre de les xifres exigides legalment. Tots els pilots de AGER AVENTURA’T tenen totes les acreditacions possibles de l’Escola Catalana de l’esport de la Generalitat de Catalunya i de la Federació Aèria Catalana. A més tenen una llarga experiència volant i són instructors. Si les condicions no són segures tots els pilots tenen clar que no es vola. La muntanya seguirà al mateix lloc i nosaltres també.

  Preguntes i respostes freqüents sobre el parapent

 • Com vola un parapent? El parapent vola en base al teorema de Bernoulli igual que els avions. La forma aerodinàmica que té és idèntica a la de l’ala d’un avió amb la diferència que la seva velocitat és molt més lenta i ens permet desenganxar amb les nostres cames i aterrar de la mateixa manera
 • Què és un parapent? Un parapent és una aeronau feta només a base de tela i cordes, sense cap estructura rígida a part de la cadira del pilot. Però … Vola realment o només serveix per tirar-se, com un paracaigudes? El parapent és, realment, un descendent dels paracaigudes d’exhibició: no dels paracaigudes rodons, sinó d’altres de planta quadrada o rectangular formats per dues capes de tela, que tenen certa capacitat de planejar. A finals dels setanta, uns paracaigudistes especialitzats en salts d’exhibició, van provar a enlairar des d’un pendent molt inclinada per estalviar-se el remuntador amb l’avió. Allò va ser el començament.

On s’ubica el punt d’aterratge si fas Parapent a la Vall d’Àger?

Si vols una experiència en parapent, no t’ho pensis més i contacta amb Àger Aventurat

Ager Aventura't

 

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Aventures

Comments to Volar amb parapent des d’Àger